vineri, 11 ianuarie 2008

Omar Hayssam, sponsorul Alianţei D.A. în campania din 2004?



Liderul judeţean al PSD Suceava, Gavril Mîrza, a solicitat organelor abilitate să verifice activitatea firmelor din judeţul Suceava aparţinînd "teroristului sirian Omar Hayssam", şi să se aplece cu verificările şi asupra sponsorizărilor pe care aceste firme le-au făcut către Alianţa D.

A. (PNL-PD), în perioada campaniei electorale din 2004. Gavril Mîrza a dorit ca, prin informaţiile oferite de el, să reîntregească "portretul infracţional" al sirianului. Liderul social-democraţilor suceveni susţine că se află în posesia unor date foarte exacte, potrivit cărora firmele lui Hayssam au sponsorizat cu zeci de miliarde de lei vechi, prin intermediul unor fundaţii, campania electorală a Alianţei D.A. în alegerile din 2004. Gavril Mîrza a declarat că este dispus să pună aceste date şi informaţii la dispoziţia organelor de anchetă. "Dacă cineva vrea să aprofundeze şi să realizeze cum stau lucrurile, ar trebui să se ocupe puţin şi de activitatea lui Hayssam din judeţul Suceava. Acest terorist pleacă parfumat şi costumat la două ace într-un sistem al unui stat de drept care nu ştiu cum a funcţionat. Firme de ale lui Omar Hayssam din judeţul Suceava au contribuit din plin cu fonduri la campania electorală din 2004 a Alianţei D.A. Din conturile firmelor lui Hayssam au plecat zeci de miliarde de lei vechi în conturile unor fundaţii, pentru campania electorală. Dacă există instituţii şi organe de anchetă abilitate şi interesate să afle adevărul, să vină să le pun la dispoziţie aceste date", a precizat preşedintele PSD Suceava.

Acesta a mai spus că o sumă de aproximativ 7 miliarde de lei vechi, de la o firmă de-a lui Hayssam din Suceava, a fost virată către o singură fundaţie din Bucureşti. Liderul PSD consideră că instituţiile abilitate ar trebui să verifice modul în care Hayssam a sponsorizat campania electorală a Alianţei D.A., fiind vorba de zeci de miliarde de lei vechi. Aici, liderul PSD a amintit de cazul propriu, cînd, pentru distribuirea şi tipărirea de cărţi prin intermediul Fundaţiei Social-Culturale "Armonia", i s-a întocmit dosar penal. "Dacă mie mi se întocmesc dosare politice pentru editarea a două cărţi, cei care folosesc miliarde de lei în campanie sînt bine-mersi, pentru că sînt într-o relaţie bună cu omul care a dat banii", a adăugat Gavril Mîrza.

0 comentarii: