vineri, 11 ianuarie 2008

Poliţiştii, verificaţi cu alcooltestul la prima oră a dimineţii



Miercuri dimineaţă, timp de o oră şi jumătate, echipaje ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, ajutate de personalul de poliţie rutieră de la formaţiunile municipale şi orăşeneşti, şi-au verificat cu etilotestul colegii din tot judeţul.

În total au fost controlaţi 75 de oameni ai legii, majoritatea poliţişti, dar şi pompieri şi jandarmi. Acţiunea de control a vizat atât verificarea stării tehnice a maşinilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, cât şi „starea tehnică” a oamenilor legii care conduc astfel de maşini.

În urma controlului, desfăşurat între orele 7.00 şi 8.30, toate au ieşit bune şi frumoase. Maşinile aveau RCA-ul şi ITP-ul în regulă şi nici unul dintre oamenii legii testaţi nu băuse vreun strop de alcool.

Acţiunea, coordonată de comisarul şef Romeo Butnariu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a fost organizată în conformitate cu sarcinile din planul de muncă lunar referitor la activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere şi de stabilire a unui climat de disciplină în rândul cadrelor MIRA, care conduc autovehiculele unităţii şi pe cele personale.

În cazurile în care poliţiştii erau veniţi la muncă cu maşinile personale, s-a trecut şi la verificarea acestora, însă nici aici nu a fost găsit nimic în neregulă.

Probleme mari cu poliţiştii băuţi

Acţiunile de control de acest fel vin după ce, în ultimul trimestru al anului trecut, doi poliţişti au pătat serios imaginea instituţiei în care lucrează, după ce s-au suit băuţi la volan.

Radu Cătălin, agent la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, conducea, beat turtă, maşina cu radarul poliţiei. A fost zărit cu capul plecat pe valon de doi tineri, care au sunat imediat la 112.

După mai multe peripeţii (câţiva colegi au încercat să-l scape trimiţându-l să se odihnească), povestea a ajuns la urechile adjunctului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

O armată de poliţişti a plecat în căutarea colegului beat. L-au găsit şi i-au pus fiola. Avea o concentraţie de 0,81 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Imediat după ispravă, agentul s-a internat la un spital de Psihiatrie, aflându-se acum în concediu medical.

La câteva zile distanţă, agentul Marius Boboc, aflat la volanul uneia dintre maşinile Poliţiei oraşului Broşteni, a intrat cu autoturismul într-un podeţ şi a dispărut de la faţa locului.

Adus mai mult cu forţa la sediul poliţiei, tot după o sesizare venită din partea unor oameni simpli, care au sunat la 112, agentul, în stare avansată de ebrietate, şi-a luat la rost mai toţi colegii, s-a dat într-un spectacol ieftin şi a refuzat sub orice chip să sufle în alcooltest.

Soarta ambilor urmează să fie hotărâtă de Consiliul de Disciplină al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

0 comentarii: