vineri, 11 ianuarie 2008

Mâncarea pacienţilor, aleasă de medici de pe site-ul spitalului



Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă intenţionează să diversifice hrana bolnavilor internaţi prin introducerea a cinci meniuri noi, stabilite în funcţie de tipurile de afecţiuni.

După ce angajaţii vor începe să lucreze şi online, meniurile dietetice vor fi postate pe site-ul unităţii, unde vor putea fi vizionate şi comandate de medicul curant al fiecărui pacient în parte.

Miercuri, în conferinţă de presă, managerul interimar dr. Doina Ganea Motan a anunţat că a transmis preşedintei Comisiei de nutriţie din cadrul spitalului, dr. Gabriela Creţeanu, solicitarea ca până luni să elaboreze 5 meniuri noi de regim, în funcţie de care se va face şi achiziţia de alimente.

Sursa citată a precizat că intenţia este de a se pune accent pe produse alimentare mai sănătoase, precum fructe, legume, cereale, să se scoată carnea de porc şi să fie introdus, în măsura în care se va găsi un furnizor sigur, şi peşte.

Fast-food pentru personal, vizitatori şi unii pacienţi

„În funcţie de aceste meniuri vom gândi şi achiziţia de alimente, fiindcă trebuie să gătim în funcţie de meniul stabilit şi nu de produsele care există în magazie. Noile regimuri dietetice vor fi comunicate secţiilor sau postate pe site, după informatizare, iar medicul curant le va putea recomanda pe cele care se potrivesc cel mai bine terapiei urmate de pacient”, a punctat dr. Motan.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă a completat că prin modernizarea bucătăriei şi după introducerea atâtor meniuri variate, unitatea pe care o conduce ar mai avea nevoie de un nutriţionist, motiv pentru care a transmis dr. Gabriela Creţeanu să solicite prin referat unul.

De asemenea, ea a trasat serviciului Administrativ sarcina de a gândi modul în care în spaţiile libere de la bucătărie ar putea fi înfiinţată o linie de tip fast-food, eventual şi cu mâncare caldă, unde să poată lua masa personalul spitalului, vizitatorii şi chiar unii pacienţi.

0 comentarii: