vineri, 11 ianuarie 2008

Faţadele vechilor clădiri din municipiul Câmpulung Moldovenesc vor fi refăcute


Administratie



Campulung Moldovenesc. Pentru a reda frumuseţea construcţiilor vechi de peste o sută de ani din Câmpulung Moldovenesc, municipalitatea va finanţa un program de reabilitare a faţadelor clădirilor din centrul oraşului. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban precizând că cea mai importantă clădire, fostul sediu al Primăriei, construcţie din ultima jumătate aserban_pnl secolului XIX, va intra într-un program de reabilitare şi întreţinere urmând ca pentru restaurare, evaluată la un milion de euro, să fie depus un proiect de finanţare cu fonduri structurale.

Gabriel Şeban a discutat cu proprietarii spaţiilor din această clădire, ce este monument de arhitectură de interes local, şi au stabilit lucrările ce vor trebui realizate.

Odată cu reabilitarea şi întreţinerea acestei clădiri va demara un program amplu de refacere a faţadelor clădirilor din zona centrală a oraşului, majoritatea fiind construcţii din perioada administraţiei austriece în Bucovina.

0 comentarii: