vineri, 11 ianuarie 2008

Mediul sucevean mai puţin agresat

„Ambro” şi-a suspendat activitatea, iar platformele industriale de la „Famos”, „Mobstrat” şi „Romups” au fost ecologizate
Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava a încheiat anul 2007 cu rezultate bune, spune comisarul-şef judeţean Constantin Harasim. Domnia sa a declarat, într-o conferinţă de presă, că anul trecut au fost efectuate 1129 inspecţii, cu 3,78 la sută mai mult decât numărul celor planificate. Lucrătorii specializaţi au aplicat 229 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 2,1 milioane de lei.

Constantin Harasim, a precizat că, în general, în 2007, la nivelul judeţului au fost constatate transformări în bine din punctul de vedere al protecţiei mediului. Comisarul-şef a explicat că, în ultimul timp, se constată o diminuare a numărului surselor de poluare în funcţiune. Este vorba despre suspendarea activităţii combinatului de celuloză şi hârtie „AMBRO”, dar şi despre investiţiile de pe platformele industriale abandonate sau degradate, iar ulterior ecologizate de la „FAMOS”, „MOBSTRAT” şi „ROMUPS”. Pe de altă parte, s-au remarcat investiţiile firmelor austriece „EGGER” şi „SCHWEIGHOFER” care construiesc, cu respectarea normelor europene de profil, unităţi de prelucrare a lem-nului în preajma municipiului Rădăuţi. Totodată, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu a reliefat faptul că, în multe localităţi, s-au îmbunătăţit condiţiile de colectare, depozitare şi valorificare a deşeurilor.

La capitolul probleme nerezolvate, s-a evidenţiat arderea necontrolată a deşeurilor din anumite zone şi gropi de gunoi, precum şi neînfiinţarea de servicii de salubritate pe lângă unele primării.

0 comentarii: