luni, 4 februarie 2008

Concurenta totala pe piata comunicatiilor

UPC Romania este primul operator de telefonie fixa si servicii de internet si cablu TV care a lansat o oferta in parteneriat cu un operator de telefonie mobila, Orange Romania, in cadrul unui test de piata desfasurat in judetele Tulcea, Suceava, Vrancea si Prahova si incheiat la 31 ianuarie.

Mareste poza

Reprezentantii Orange Romania nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

Oferta a fost lansata pe 13 decembrie in cele patru judete mentionate si a expirat la 31 ianuarie, potrivit UPC Romania. Este vorba de o reducere globala de 20 de euro atat la abonamentul 3Play de la UPC (telefonie fixa, internet si cablu TV), cat si la orice abonament Orange. De asemenea, clientii existenti ai unui singur serviciu UPC Romania beneficiaza de o reducere de 10 euro la serviciile Orange, odata cu activarea abonamentului 3Play.

Parteneriatul UPC Romania – Orange Romania este primul de acest fel intre doua companii separate – tot pe 13 decembrie 2007, dar la nivel national, Romtelecom si Cosmote au lansat prima oferta mixta 4Play – telefonie fixa si mobila, internet si TV satelit. Diferenta intre cele doua parteneriate se refera la faptul ca Romtelecom si Cosmote au acelasi actionar majoritar, OTE Group din Grecia, ceea ce permite o interoperabilitate mai usor de realizat. La randul sau, Orange ofera un servciu de telefonie terestra cu mobilitate limitata, cu care concureaza ofertele similare ale Vodafone si Zapp.

Richard Anderson nu a precizat rezultatele campaniei-test in parteneriat cu Orange Romania, “pentru ca abia saptamana trecuta trebuia sa se incheie oficial”.

Cele doua parteneriate, Romtelecom-Cosmote si UPC-Orange, reprezinta primele reactii la ofensiva RCS&RDS, care a adaugat, din octombrie, un serviciu de telefonie mobila disponibil in cateva orase mari ofertei sale de telefonie fixa, internet, cablu TV si prin satelit.

Anul acesta se anunta deosebit de interesant pentru piata comunicatiilor din Romania: Zapp are un nou CEO si finantarea asigurata pentru relansare, RCS&RDS si-a asigurat finantare pentru reteaua de telefonie mobila, UPC a testat parteneriatul cu Orange, Romtelecom si Cosmote colaboreaza tot mai mult, Orange si Vodafone fac eforturi pentru a-si conserva pozitiile de lideri de piata, in timp ce o noua licenta va fi scoasa la licitatie pe 31 iulie, favoritul fiind, potrivit surselor din piata, Postelecom, un joint-venture intre Posta Romana si producatorul de echipamente de telecomunicatii din China, ZTE.

0 comentarii: