luni, 4 februarie 2008

Mobexpert va investi opt milioane de euro în extinderea reţelei naţionale de magazine, în 2008

Mobexpert va investi opt milioane de euro, în 2008, pentru deschiderea, în luna aprilie, a patru hipermagazine la Suceava, Ploieşti, Piteşti şi Bucureşti, a anunţat luni compania printr-un comunicat de presă.

Pe lângă cele patru hipermagazine va continua şi investiţia de la Târgu Mureş lansată în mai 2007 şi care se ridică la 28 de milioane de euro. Tot la Târgu Mureş în cadrul aceluiaşi proiect, va fi terminată construcţia celei mai moderne platforme logistică a Grupului Mobexpert, devenind funcţională în al doilea trimestru din 2008.

„Anul 2007 a avut rezultate peste aşteptări pentru Grupul Mobexpert. Pe zona de retail, a fost un an în care am deschis direcţii pe care le vom continua şi în 2008. Printre acestea, primul hipermagazin Mobexpert din afara graniţelor, la Sofia, a marcat consolidarea noastră ca jucător regional. Pe zona de producţie, am lansat proiectul de la Târgu Mureş, ca bază a creşterii productivităţii şi a cifrei de afaceri pe care ne-o propunem până în 2012”, a declarat Dan Şucu, preşedintele Grupului Mobexpert.

Potrivit comunicatului, se estimează că, în 2008, exporturile către pieţele occidentale vor cunoaşte o tendinţă descrescătoare, atât ca volume cât şi ca valoare absolută. Ponderea reprezentată de exporturi din producţia realizată de fabricile grupului va ajunge la aproximativ 20%. Această previziune ia în calcul creşterea cererii şi orientarea volumelor către piaţa regională pe fondul extinderii Mobexpert.

Cifra de afaceri realizată de Grupul Mobexpert în anul 2007 a fost de 168 de milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2006.Vânzările Mobexpert au înregistrat în 2007 o creştere medie de 28% la nivel regional comparativ cu 2006, iar 77% din vânzări au fost realizate pe segmentul de mobilier pentru casă şi decoraţiuni, potrivit datelor publicate de companie.

Creşterea medie regională a fost de 27,5% pe segmentul de casă şi de 28,5% pe zona de birou. În ceea ce priveşte repartiţia teritorială, cele mai importante volume au fost realizate în Bucureşti, reprezentând o creştere medie de peste 25% comparativ cu 2006.

La nivelul anului 2007, exporturile grupului au consemnat o scădere cu 11% a volumelor comparativ cu 2006. Ponderea exporturilor din totalul producţiei a scăzut de la 38%, în 2006, la 27%, în 2007. Se estimează că, în 2008, exporturile către pieţele occidentale vor cunoaşte o tendinţă descrescătoare, atât ca volume cât şi ca valoare absolută.

Grupul Mobexpert estima la sfârşitul anului trecut că până în 2012 va înregistra o cifră de afaceri de trei ori mai mare şi o creştere de 50% a productivităţii, pe fondul investiţiilor pe care grupul le face în parcul industrial de la Târgu Mureş.

0 comentarii: