luni, 4 februarie 2008

Guvernul promite sprijin mai departe pentru Suceava



Poziţia Guvernului faţă de „cedarea” lui Ion Lungu a exprimat-o ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, care a ţinut să asigure sucevenii că, în ciuda a ceea ce s-a întâmplat, Cabinetul Tăriceanu nu va pedepsi judeţul prin tăierea fondurilor alocate.

„PD-L şi preşedintele său judeţean se comportă ca PSD în vremurile de tristă amintire, şantajând şi forţând oamenii. În măsura în care nu sunt dosare la mijloc, le spune că va veni un premier PD-L care o să le taie toate resursele. Nimic deosebit de PSD. Sunt profund întristat şi dezamăgit, ca om, pentru că Ion Lungu, în momentele în care trebuia să fie puternic, a cedat. Eu garantez în numele guvernului că, indiferent ce fac Lungu şi Tofan, Guvernul va sprijini sucevenii. În condiţiile acestei groaznice lipse de tărie, sucevenii nu trebuie să aibă de suferit. Suceava va primi tot ce va avea de primit”, a declarat ministrul Adomniţei.

Despre motivele pentru care cei doi primari nu au demisionat din PNL, deşi vor candida pentru un alt partid, ministrul crede că nu sunt decât „artificii juridice pentru a-şi păstra mandatul, care nu le sunt caracteristice lor, ci echipei PD-L”.

„Dacă la prima confruntare mai serioasă Ion Lungu a cedat, arată că a ţinut mai mult la propriul său interes. Nu Guvernul îl va sancţiona pentru gestul făcut, ci sucevenii, prin vot”, este concluzia ministrului.

0 comentarii: