luni, 4 februarie 2008

Ministrul Educaţiei garantează că Guvernul nu va "pedepsi" Suceava şi Fălticeniul pentru că primarii au trecut la PD-L


• ministrul Cristian Adomniţei susţine că gestul lui Ion Lungu şi Vasile Tofan este rezultatul unei acţiuni de şantaj asupra PNL, asemănătoare cu cele din "perioada de tristă amintire a guvernării PSD" • el a precizat că va ajuta, din postura de ministru, judeţul nostru deşi nu vrea ca în 2008 să candideze la alegerile parlamentare pe listele PNL Suceava
Ministrul Educaţiei. Cristian Adomniţei, susţine că nu sunt întemeiate deloc temerile şi declaraţiile politice ale unor lideri PD-L cum că după plecarea spre acest partid a primarilor Ion Lungu şi Vasile Tofan vor urma "represiuni" din partea Guvernului Tăriceanu. Primarii de Suceava şi Fălticeni au anunţat, ieri, că vor candida pentru un nou maindat la alegerile locale, însă nu din partea PNL, ci din partea PD-L. Prezenţi la conferinţa de presă la care Ion Lungu şi Vasile Tofan şi-au anunţat candidatura din partea PD-L, primarii de Botoşani şi Piatra Neamţ nu au ezitat să lanseze atacuri la adresa actualului Guvern şi să spună că demersul omologilor de la Suceava şi de la Fălticeni vor fi urmate de posibile diminuări de fonduri alocate de la bugetul de stat pentru diferite proiecte.
În replică la aceste afirmaţii, ministrul Educaţiei, suceveanul Cristian Adomniţei, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că va fi garantul că nu va fi nicio replică a Guvernului la adresa municipalităţii sucvene şi nici a celei fălticenene. "Vom aduce la Suceava tot ce este nevoie. Mă voi opune oricui şi oricărei idei ce vrea pedepsirea Sucevei din cauza opţiunii politice a primarului Ion Lungu", ne-a declarat Cristian Adomniţei, în opinia căruia Ion Lungu şi-a făcut, prin ultimul său demers politic, "mai mult rău decât bine". Conform ministrului, trecerea lui Ion Lungu şi a lui Vasile Tofan la PD-L reprezintă "un act de şantaj şi presiune din partea democrat-liberalilor asupra primarilor PNL şi care ne aduce aminte de perioada de tristă amintire a guvernării PSD".
De altfel, Cristian Adomniţei nu a ascuns faptul că este trist din cauza lui Ion Lungu pentru că, deşi ştia de zvonurile privind plecarea la PD-L, nu le-a crezut niciodată, motiv pentru care i-a reproşat primarului de Suceava că nu a avut bărbăţia să spună celor de la PNL despre adevăratele sale intenţii. Totodată, ministrul s-a declarat dezamăgit pentru că Ion Lungu şi Vasile Tofan au avut parte de sprijinul PNL. "Nu putem interpreta decât că Ion Lungu a părăsit PNL pentru că a crezut că PD-L scoate un alt candidat mai bun. Cred că prin asta, domnul Ion Lungu demonstrează că i-a fost mai drag scaunul de primar", a mai declarat Cristian Adomniţei.
întrebat dacă va candida pentru o funcţie de parlamentar pe listele de la Suceava, ministrul a negat acest aspect. El a afirmat că deşi nu mai are intenţia ca la alegerile din toamna lui 2008 să candideze pe listele PNL Suceava, nu va uita judeţul nostru şi va continua să sprijine proiectele de dezvoltare necesare.

0 comentarii: