luni, 4 februarie 2008

A omorât doi oameni şi a băgat în spital alţi patru



Un tânăr din municipiul Fălticeni a provocat, ieri după-amiază, un terifiant accident rutier, în urma căruia două persoane au murit, iar alte patru au ajuns la spital în stare gravă.

Deşi, pe lângă cei patru răniţi, a fost transportat la spital şi şoferul vinovat de accident, în momentul în care şi-a revenit din şoc, acesta a început să facă scandal, insultând poliţiştii şi cadrele medicale şi refuzând să-i fie recoltate probe biologice de sânge.

Ieri, în jurul orei 15:45, la intrarea în Fălticeni dinspre Roman, un autoturism „Volvo” (SV-07-RJI) pătrunde pe contrasens şi se izbeşte într-un copac de pe marginea drumului, chiar în locul în care se adună autostopiştii. Un bărbat care se afla în zonă este proiectat aproximativ 30 de metri, decedând pe loc în urma impactului cu solul.

Din copac, „Volvo” ricoşează într-un autoturism staţionat pentru a lua oameni la ocazie, acesta (un Ford Fiesta) fiind aruncat aproximativ 7-8 metri, în mijlocul drumului.

În Volvo-ul transformat într-un morman de fiare vechi în urma impactului nimicitor sunt mai multe persoane prinse între fiarele contorsionate.

Un bărbat care stătea la ocazie este şi el lovit de maşina scăpată de sub control.

Acesta este scenariul tragediei rutiere de ieri, totul petrecându-se într-o fracţiune de secundă.

„Am auzit doar un scrâşnet de roţi şi o bubuitură puternică. Mi-am acoperit din instinct faţa cu mâinile şi m-am aplecat. Când m-am uitat, am văzut maşina izbită în copac, cealaltă maşină în mijlocul drumului... Apoi, am văzut persoana decedată... Vă daţi seama ce impact puternic a fost, dacă l-au aruncat pe săracul om până acolo...”, povesteşte Mihai Artenie, unul dintre şoferii care se aflau în zonă şi au asistat neputincioşi la tragedie.

Scandal la spital

La faţa locului, în numai câteva minute, au ajuns mai multe maşini ale Ambulanţei şi ale Poliţiei.

Medicii de pe Ambulanţă au găsit o a doua persoană decedată, din rândul pasagerilor din Volvo, fiind vorba tot de un bărbat, pasager pe scaunul din dreapta şoferului. Bilanţul accidentului: doi morţi şi cinci răniţi. Printre aceştia din urmă se află şi şoferul Volvo-ului, ajuns la spital în comoţie cerebrală.

La locul accidentului au ajuns şi şeful Poliţiei Fălticeni, comisarul şef Eugen Rotaru, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul şef Romeo Butnariu, precum şi şeful Serviciului Criminalistic, comisar Sorin Pascari.

Sute de fălticeni s-au adunat de-o parte şi de alta a drumului, curioşi să vadă ce s-a întâmplat, spre disperarea poliţiştilor de la Circulaţie, care le cereau să se îndepărteze pentru a putea face măsurătorile specifice la locul accidentului.

De la spital a venit ştirea că şoferul vinovat de toată această nebunie, Daniel Bucan, în vârstă de 30 de ani, şi-a revenit şi a început să facă scandal, acesta fiind suspectat că s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, ipoteză care se va confirma sau nu în urma cercetărilor.

Aseară, la închiderea ediţiei, cercetările nu erau încă finalizate, poliţiştii anunţând că vor reveni cu amănunte despre acest caz în cursul zilei de astăzi.

0 comentarii: