luni, 4 februarie 2008

România a preluat funcţia de vicepreşedinte al Biroului Executiv al UNICEF


Guvern



UNICEF România preluat de la 1 februarie a.c. funcţia de vicepreşedinte al Biroului Executiv al UNICEF. Ţara noastră a fost aleasă în această funcţie în septembrie 2007, la propunerea Grupului est-european.Concomitent, România preia, în cadrul actualei sesiuni a Biroului Executiv, rolul de facilitator pentru decizia privind adoptarea Strategiei UNICEF privind Protecţia Copilului, se precizează într-un comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

Reprezentanţii celor 36 de state membre ale Biroului se vor reuni o dată pe lună, pentru a examina evoluţiile înregistrate în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi a stabili, în acord cu acestea, direcţii de acţiune pentru UNICEF. Strategia UNICEF privind Protecţia Copilului reprezintă un subiect principal de discuţii pe agenda Biroului.

Pentru prima parte a anului 2008 sunt programate, printre altele, trei vizite de lucru ale membrilor Biroului Executiv în zone de interes deosebit pentru activitatea UNICEF, şi anume Laos, Haiti şi Niger.

0 comentarii: