vineri, 11 ianuarie 2008

2008: Iulius Mall in Suceava, ERA Shopping Park la Iasi





Anul 2008 va insemna o dublare a numarului mall-urilor existente in tara, iar in Moldova cele mai mari mall-uri noi vor fi deschise la Suceava, Iasi si Galati. Chiar daca va mai deschide un mall in acest an, dezvoltatorul Iulius Group va fi batut la numarul de astfel de investitii din tara de fondul austriac de investitii Immoeast care ar putea deveni in 2008 principalul proprietar de mall-uri de pe piata locala.

Anul acesta, la fel de multe centre comerciale ca in Bucuresti vor fi livrate si in Suceava, unde insa nu exista in momentul de fata niciun mall. Astfel, in orasul din nordul Moldovei va fi in acest an finalizat cel de-al patrulea proiect din portofoliul omului de afaceri iesean Iulian Dascalu, care opereaza deja trei centre comerciale prin intermediul Iulius Group la Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca. Tot la Suceava vor fi inaugurate si centrele comerciale Shopping City si Galleria.

Cele trei centre comerciale vor arunca in piata suceveana spatii comerciale cu o suprafata de peste 100.000 de metri patrati, investitiile cumulate ridicandu-se la circa 180 de milioane de euro.

La Suceava va fi livrat unul dintre primele malluri de pe piata locala ale dezvoltatorului israelian Globe Trade Center (GTC), care s-a remarcat pana in prezent prin dezvoltarile de birouri, respectiv constructia si vanzarea imobilelor Europe House si America House din Bucuresti.

Tot in Moldova, dar la Iasi, am putea asista in acest an la prima "saturare" a pietei, in conditiile in care va fi livrat cel de-al patrulea centru comercial din oras, si anume ERA Shopping Park, dezvoltat de cipriotii de la Omilos.

Iasiul este, de altfel, primul oras din provincie in care a fost finalizat un centru comercial - Iulius Mall, mai apoi fiind livrate alte doua dezvoltari, Moldova Mall, aflat in portofoliul Equest, si Felicia Shopping City, a carui galerie comerciala a fost cumparata de ING Real Estate.

0 comentarii: