vineri, 25 ianuarie 2008

Minor sechestrat de PSD în vechiul sediu al PD


• sediul din centrul Sucevei unde s-a petrecut acest eveniment este disputat în instanţă de PSD cu PD-L Suceava, primii susţinând cu acte că sunt proprietar, iar ceilalţi susţinând că actele nu sunt tocmai legale • adolescentul, simpatizant al PD, a fost eliberat după ce a fost sesizat Parchetul şi a intervenit Poliţia
Un tânăr sucevean care încă nu a împlinit 18 ani, simpatizant al PD-L, a fost închis de cei de la PSD în fostul sediu al PD Suceava, spaţiu pe care social-democraţii îl dispută în instanţă cu PD-L. Este vorba de sediul fostului PD, situat în centrul Sucevei, vizavi de Bancpost, pe strada Meseriaşilor. PSD susţine că este proprietarul atât al sediului său, cât şi al celui al PD. De aceea, şefii social-democraţilor suceveni au hotărât să schimbe iala la uşa de la intrarea pe scările ce duc apoi la sediile celor două partide, fără a da, însă, o altă cheie vreunui membru al PD-L. Între timp, PSD a făcut mai multe demersuri pentru a-i evacua pe cei de la PD-L din fostul sediu al PD, inclusiv acţiuni în instanţă.
Democrat-liberalii au continuat, însă, să aibă întruniri în spaţiul respectiv, fără să dea importanţă demersurilor celor de la PSD. Astfel, tânărul Ionuţ Kuna venise, marţi seara, cu alţi şefi ai organizaţiilor de tineret de la PD-L ca să planifice detaliile pentru o petrecere de Valentine's Day. Colegii săi - Lucian Harşovschi şi Marius Boghian - plecaseră să discute cu patronul clubului Arena despre petrecere şi l-au lăsat pe Ionuţ Kuna în sediul fostului PD, situat lângă cel al PSD. Acesta a rămas singur, secretara Anca Nicoară ieşind din sediu pentru un timp.
Unul dintre şefii filialei sucevene a PSD, Roman Stecyck, i-a cerut tânărului să plece în cinci minute, spunându-i că sediul este proprietatea PSD şi că, în caz contrar, îl va închide întrucât are cheie şi de la sediul PD, cât şi de la o intrare comună ce duce spre spediile celor două partide. Ionuţ Kuna a refuzat să iasă pentru că în vechiul sediu al PD erau mai multe documente şi bunuri de valoare. Cei de la PSD l-au închis şi, întrucât, nu le-au dat celor de la PD-L cheia de la intrarea comună ce duce spre ambele sedii de partid, Ionuţ Kuna a rămas închis în sediu, împotriva voinţei sale.
A doua zi dimineaţă prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, avocatul Radu Ursu, a fost sesizat despre această problemă şi a făcut o plângere la Parchet. Totodată, Poliţia s-a deplasat la faţa locului, dar cei de la PSD au fost de acord ca să îi dea voie băiatului să plece abia după-amiază şi după multe tergiversări.
Iniţial, Roman Stecyck, nu a vrut să dea voie presei să intre pentru a discuta cu băiatul, spunând că scările care duc spre încăperile unde sunt sediile PSD şi PD au fost vopsite. După mai multe intervenţii făcute de senatorul PD-L Constantin Gheorghe, presei i s-a dat voie să intre şi să vorbească cu tânărul care încă se mai afla în sediul PD. Băiatul a declarat ziariştilor că şi-a anunţat mama despre ce a păţit, dar de seara şi până dimineaţa nu a fost sesizată Poliţia. Totodată, Ionuţ Kuna a povestit ca înainte de venirea presei, doi poliţişti au venit să îl întrebe cum îl cheamă şi câţi ani are, după care au vorbit cu Stecyck şi nu au întocmit niciun proces verbal pe care să i-l dea şi lui să semneze.
În orice caz, după plecarea presei din sediul fostului PD, au rămas Ionuţ Kuna şi cu alţi tineri ai PD. Din nou, însă, Roman Stecyck a închis uşa de la parter, nepermiţând tinerilor să iasă şi nici Ancăi Nicoara şi vicepreşedintelui PD-L să intre în sediu. La faţa locului s-a deplasat adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Suceava, Mihai Roman, care a discutat cu părţile implicate şi apoi tinerii au fost lăsaţi să plece din sediu.

0 comentarii: