luni, 4 februarie 2008

Liberalii strigă „Trădare!”



Tabăra liberală încearcă să se replieze după devastarea structurii de conducere la nivel judeţean, după pierderea preşedintelui şi a unuia dintre vicepreşedinţi şi posibil şi a altora.

Din declaraţiile lor nu reiese surprinderea, deoarece se specula de mai multă vreme că cei doi se vor apropia de PD-L, ci doar tristeţea că acest lucru până la urmă s-a întâmplat.

Membri ai Biroului Permanent Judeţean al PNL Suceava s-au arătat, ieri, extrem de dezamăgiţi de gestul preşedintelui organizaţiei judeţene Suceava a PNL, Ion Lungu, şi a vicepreşedintelui Vasile Tofan de a candida pentru PD-L la câte un nou mandat de primar.

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat că, deşi comportamentul din ultima perioadă al lui Ion Lungu arăta că ceva nu este în regulă, nu se aştepta, totuşi, ca acesta să meargă spre PD-L, având în vedere „jurămintele de fidelitate de acum câteva luni”.

„Cu durere în suflet spun că am sperat ca onoarea să-l oprească să trădeze. Rezultatele obţinute în ultimii trei ani şi jumătate în municipiul Suceava înseamnă efortul unui proiect al echipei liberale sucevene, al cărei exponent era Ion Lungu, dar s-au obţinut cu ajutorul guvernului liberal şi al echipei liberale din Suceava. Le vom duce până la capăt cu ajutorul echipei liberale din guvern şi a celei de la Suceava. Interesul sucevenilor era ca Ion Lungu să rămână alături de noi, dar el a pus interesul personal înaintea celui al cetăţenilor şi ei vor fi cei care vor evalua acest gest din punct de vedere moral”, a declarat Steiciuc.

Prietenii uitate

Steiciuc a afirmat că a informat conducerea centrală a PNL în legătură cu cele întâmplate şi în următoarele zile se va lua o decizie în privinţa unei eventuale excluderi a celor doi, având în vedere că ei nu au demisionat pentru a nu-şi pierde mandatele.

„Proiectele pe care le-am început vor fi duse până la capăt. Nu pot spune acum dacă cei doi vor fi excluşi”, a mai spus Mihai Aurel Steiciuc.

Senatorul PNL de Suceava Tiberiu Prodan s-a declarat mai surprins de plecarea lui Vasile Tofan.

„Lungu a uitat când îşi tot invoca strămoşii liberali şi asta nu mă miră, dar mă surprinde Vasile Tofan, care mereu a spus că prietenia care ne-a legat a fost lupta comună pentru ridicarea PNL. Probabil a uitat şi el...”, a spus Prodan.

Primarul PNL din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că regretă că a aflat această veste telefonic, şi încă în urma unui telefon de la presă „şi nu de la cei pe care îi credeam că sunt prietenii mei”. „Fiecare om îşi face calculele lui, sper ca ei să fi luat o decizie bună, deşi eu am altă părere. Nu comentez”, a spus Marius Ursaciuc.

0 comentarii: