luni, 4 februarie 2008

Lungu şi Tofan vor candida pentru PD-L



Primarii PNL ai municipiilor Suceava şi Fălticeni, Ion Lungu, respectiv Vasile Tofan, şi-au anunţat ieri în mod oficial candidatura la un nou mandat, dar din partea PD-L, în cadrul unei acţiuni regizate de vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur.

Cei doi au făcut anunţurile la sediul PD-L Suceava, unde Gheorghe Flutur a convocat o conferinţă de presă, avându-i alături şi pe primarii de Botoşani şi Piatra Neamţ, Cătălin Flutur, respectiv Gheorghe Ştefan, pe deputaţii Dumitru Pardău şi Romică Andreica.

Lungu şi Tofan au intrat în scenă la circa un sfert de oră de la începerea conferinţei de presă, fiind primiţi cu braţele deschise de Flutur şi compania.

Prin modul în care a fost regizat evenimentul s-a vrut de fapt o lovitură de forţă la nivelul Moldovei.

Gest motivat printr-o scrisoare deschisă

Primarul Ion Lungu şi-a anunţat candidatura din partea PD-L sub forma unei scrisori deschise către suceveni, prin care le-a explicat care sunt motivele ce au stat la baza demersului său.

Nu înainte de a le spune că s-a hotărât să facă acest pas „în urma unei mature chibzuinţe” şi nu pentru a căuta avantaje vremelnice.

„Ştiu că îmi apreciaţi eforturile şi rezultatele şi sunteţi dispuşi să îmi acordaţi încă o dată încrederea voastră şi onoarea de a vă reprezenta (...). Aşadar sunt convins că trebuie să continuăm împreună munca zilnică pentru a pune în practică proiectele pentru oraşul nostru, proiecte pe care le-am făcut cu voi şi pentru voi. Sunt convins că înţelegeţi că nu putem rămâne la lucruri mărunte să cârpim pe ici pe acolo să astupăm câte o groapă şi să alinăm suferinţele pentru un ceas sau o zi. Da, şi acestea trebuie făcute dar ştiu că nu numai pentru asta m-aţi ales primar. Vremurile s-au schimbat. Suceava are astăzi nevoie de strategii şi de gândire de perspectivă. Şi pentru ca proiectul nostru comun să poată fi pus în practică e nevoie şi de o echipă competentă şi puternică”, a declarat Lungu.

El le-a mărturisit sucevenilor, pe care-i consideră principalii colaboratori şi adevărata lui echipă, că actuala echipă a PNL nu mai funcţiona aşa cum şi-ar fi dorit.

De fapt, spune Lungu, nici nu mai era aceeaşi echipă alături de care a pornit la drum şi cu care a gândit proiectul pentru Suceava europeană. „Până la urmă oamenii contează mai mult decât orice siglă de partid iar oamenii cu care vreau şi pot să continui ce am început şi împreună cu care voi dezvolta mai departe oraşul sunt acum în PD-L şi mă susţin. Eu sunt acelaşi om, nu m-am schimbat sunt la fel ca voi, alături de voi şi vreau să mergem împreună mai departe pentru binele oraşului. Aşa să îşi ajute Dumnezeu”. Aşa şi-a încheiat Lungu scrisoarea deschisă către suceveni.

Tofan: „Am fost şi vom fi o echipă mai redutabilă”

La rândul său, primarul liberal al municipiului Fălticeni, Vasile Tofan, a declarat că decizia de a candida pentru PD-L a luat-o după ce a chibzuit îndelung.

Ca şi în cazul lui Lungu, principala motivaţie a lui Tofan a fost aceea că nu se mai regăseşte lângă actuala echipă a PNL.

Tofan a spus că nu s-a gândit la viitorul său politic, ci la şansa de a putea continua proiectele demarate la Fălticeni.

„Cred că cel mai important lucru pentru concitadinii mei este să reuşim să ducem mai departe nişte proiecte, să faci ceva pentru oraşul tău. Nu e nici o noutate, lucrurile astea le-am demarat împreună cu această echipă cu domnul Flutur, cu Lungu, cu Petru Carcalete, cu Gospodaru şi toţi ceilalţi. Am fost o echipă şi vom fi mai deoparte o echipă mai redutabilă după experienţa câştigată până acum. Cel mai important lucru, dincolo de disputa politică, este ceea ce reuşim să facem pentru oameni”, a declarat Tofan.

Lungu şi Tofan, „decoraţi” de Flutur

Preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, senatorul Gheorghe Flutur, le-a urat bun venit lui Lungu şi lui Tofan şi le-a spus că PD-L le acceptă candidaturile cu braţele deschise.

Flutur a ţinut să precizeze că cei doi primari sunt acum doar simpatizanţi, nu şi membri ai PD-L.

Nici Ion Lungu, nici Vasile Tofan nu au demisionat din PNL, deoarece potrivit legii şi-ar fi pierdut mandatele de primar.

Chiar dacă nu sunt încă membri PD-L, cei doi au primit din mâna lui Flutur insignele noului partid.

În plus, Ion Lungu a primit şi un tort pe care scria „Bine aţi venit acasă, domnule primar Lungu”.

Gheorghe Ştefan: „Nu se mai respectă doctrina şi omul”

Primarul liberal al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care, la rându-i, va candida pentru un nou mandat tot din partea PD-L, a apreciat deciziile celor doi colegi de-ai săi de la Suceava şi Fălticeni, precizând că nu se mai putea sta într-un partid unde nu se respectă doctrina şi omul.

El şi-a exprimat speranţa că Guvernul nu-i va persecuta primarii care au altă opţiune politică, pentru că de fapt persecutaţi ar fi cetăţenii din localităţile respective.

„Normal era să fiu exclus ca să mă înscriu cu acte în regulă în PD-L. Nu este normal ca atunci când plecăm într-o echipă, şi mă refer la echipa Băsescu-Stolojan, după ce împreună am luptat ca să câştigăm alegerile, pe urmă o parte din coechipieri să trădeze. Sau, chiar mai rău, au vrut să ne excludă din forurile de conducere şi au şi făcut-o. Exemplu, domnul Flutur de la Ministerul Agriculturii şi eu din Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei. Am cedat cu mare plăcere, pentru că dacă mai rămâneam acolo laudele lor m-ar fi jignit peste măsură. Suntem oameni, însă nu puteam sta într-un partid unde nu se mai respectă doctrina şi omul”, a declarat Ştefan.

Cătălin Flutur, despre teroarea instituită de guvern

Primarul PNL al municipiului Botoşani, care la rându-i va candida pentru PD-L, a ţinut să-i felicite pe Lungu şi pe Tofan, pentru curajul lor. El a spus că mai sunt foarte mulţi primari liberali care vor să candideze pentru PD-L, „dar mai stau puţin de frica şi teroarea pe care au instituit-o cei din Guvern şi cei care conduc acum PNL”.

„Observăm cu ochiul liber cum guvernarea Tăriceanu este pe o pantă descendentă. Plecarea miniştrilor competenţi din Guvern a dus la o incoerenţă a actului de guvernare, pentru că aţi văzut ce rezervă de cadre a avut PNL. La masa asta sunt cinci oameni care au adus de zece ori mai multe voturi în 2004 decât toţi membrii guvernului Tăriceanu la un loc. Noi nu umblăm după oameni, ci ei converg către noi. PSD şi PNL caută cu disperare să mai ciupească câte un primar, un consilier local, îi momesc. Oamenii vin înspre noi pentru că aici, în PD-L, sunt liberali adevăraţi. Ceea ce am început în 2004, să putem continua până în 2012”, a declarat primarul de Botoşani.

Gheorghe Flutur a dat startul câştigării alegerilor locale

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a dat ieri startul câştigării alegerilor locale de către PD-L.

„Aveţi în faţă tripleta de aur a primarilor din nordul Moldovei (n.r. Gheorghe Ştefan, Ion Lungu şi Cătălin Flutur), care au făcut prima revoluţie portocalie şi suntem pregătiţi să facem a doua revoluţie portocalie”, a spus Flutur.

El a adăugat că ţinta PD-L este şi aceea de a câştiga şefia Consiliilor Judeţene din judeţele Moldovei unde, spune el, „mai sunt câteva bastioane ale PSD pe fruntea căror indivizi scrie expirat”.

„Anunţăm bătălia pentru câştigarea acestor redute confiscate de 18 ani de PSD. România are nevoie de o administraţie locală de dreapta. Sunt convins că 2008 va fi anul dreptei în România”, a încheiat Flutur.

0 comentarii: