luni, 4 februarie 2008

Scrisoarea lui Ion Lungu către suceveni



Dragii mei,

Vă anunţ că, în urma unei mature chibzuinţe, am luat hotărârea să candidez pentru un nou mandat de Primar, având de această dată susţinerea Partidului Democrat - Liberal.

Poate că unii dintre Dumneavoastră sunt surprinşi de acest anunţ, având în vedere că în 2004 am candidat sub sigla altui partid. Mă cunoaşteţi, ştiţi că nu sunt omul care să ia decizii pripite sau care să se aventureze în căutarea unor avantaje vremelnice. De aceea trebuie să vă explic vouă, sucevenilor, care aţi fost principalii mei colaboratori în tot acest timp, adevărata mea echipă, de ce am luat această hotărâre.

Ştiu că îmi apreciaţi eforturile şi rezultatele şi sunteţi dispuşi să îmi acordaţi încă o dată încrederea voastră şi onoarea de a vă reprezenta. Ştiu asta pentru că foarte mulţi dintre Dv. mi-au arătat-o, unii în mod direct, alţii doar prin intermediul sondajelor de opinie. Aşadar, sunt convins că trebuie să continuăm împreună munca zilnică pentru a pune în practică proiectele pentru oraşul nostru, proiecte pe care le-am făcut cu voi şi pentru voi. Sunt convins că înţelegeţi că nu putem rămâne la lucruri mărunte, să cârpim pe ici-colo, să astupăm câte o groapă şi să alinăm suferinţele pentru un ceas sau o zi. Da, şi acestea trebuie făcute, dar ştiu că nu numai pentru asta m-aţi ales primar. Vremurile s-au schimbat. Suceava are astăzi nevoie de strategii şi de gândire în perspectivă. Şi pentru ca proiectul nostru comun să poată fi pus în practică, e nevoie şi de o echipă competentă şi puternică.

Trebuie să vă mărturisesc faptul că echipa care era acum alături de mine nu mai funcţiona aşa cum mi-aş fi dorit, iar viziunea noastră asupra oraşului nu mai era aceeaşi. De fapt, nici nu mai era aceeaşi echipă alături de care am pornit la drum şi cu care am gândit proiectul pentru Suceava europeană, proiect în care am crezut, cred în continuare şi ştiu că şi voi credeţi.

Până la urmă, oamenii contează mai mult decât orice siglă de partid. Iar oamenii cu care vreau şi pot să continui ce am început şi împreună cu care voi dezvolta mai departe oraşul sunt acum în PD-L şi mă susţin.

Eu sunt acelaşi om, nu m-am schimbat, sunt la fel ca voi, alături de voi şi vreau să mergem împreună mai departe, pentru binele oraşului.

Aşa să îmi ajute Dumnezeu.

Ion Lungu

Primarul Municipiului Suceava

0 comentarii: