duminică, 31 august 2008

VIDEO Gheorghe Zamfir, internat la spital dupa ce a fost lovit de o masina

Gheorghe Zamfir, spitalizat dupa un accident auto
Foto: AGERPRES
Canteretul si compozitorul Gheorghe Zamfir este internat la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce a fost lovit de o masina, pe Calea Grivita. Potrivit politiei, soferul care l-a accidentat pe Zamfir a fugit de la locul accidentului, insa un martor ocular, citat de Realitatea TV, a declarat ca acesta nu a parasit zona dupa incident.

Conducatorul auto care l-a lovit pe Gheorghe Zamfir sustine ca politia nu a venit la locul accidentului. "Nu am parasit locul accidentului, am stat mai bine de doua ore, dupa care nu am mai stiut ce sa fac. Am asteptat, am tinut legatura, am sunat martorul si dansul a spus ca nu l-a contactat nimeni", a declarat soferul, citat de Realitatea TV.

Declaratia lui este sustinuta de Nicolae Voicu, cel care a asistat la accident. "Am asteptat peste 40 de minute sa vina politia, insa nu a venit. Soferul nu a parasit locul accidentului nicio clipa", a declarat martorul. El a mai spus ca dupa ora a fost nevoit sa plece, dar ca soferul a ramas la locul accidentului.

Accidentul s-a produs vineri, in jurul orei 12.00. Zamfir s-a angajat in traversarea neregulamentara a strazii Constantin Disescu, dupa ce unul dintre cainii sai a fugit din masina personala. Artistul a fost acrosat insa de o masina care venea dinspre Calea Grivitei, fara viteza mare, lovindu-se foarte tare in zona occipitala.

La cererea familiei, medicii nu au oferit informatii despre starea de sanatate a cantaretului, precizand doar ca Gheorghe Zamfir se afla intr-o stare stabila.

Gheorghe Zamfir, supranumit Regele Naiului, s-a nascut pe data de 6 aprilie 1941, la Gaesti, judetul Dambovita. La patru ani isi descopera pasiunea pentru muzica si invata sa cante la acordeon, intrument pe care il primeste in dar de la tatal sau. La varsta de 14 ani se inscrie la Scoala Speciala de Muzica din Bucuresti (astazi, Liceul de Muzica 'Dinu Lipatti'), unde obtine prima distinctie - premiul I si titlul de “Laureat” pe tara.

Intre 1960 - 1970 efectueaza cu Ansamblurile 'Ciocarlia' si al Armatei Romane primele turnee in fosta Republica Federala Germana, in Elvetia, URSS, China, Grecia.

Gheorghe Zamfir - Ciocarlia



Dupa o cariera muzicala de succes, in 1982, in plin comunism, dedica un concert lui Dumnezeu si cade in dizgratia cuplului Ceausescu, fiind nevoit sa plece in exil. Cariera sa continua si in exil, bucurandu-se de succes mondial. De-a lungul carierei sale a vandut peste 120 milioane de discuri in intreaga lume, primind numeroase premii si distinctii.

In paralel cu activitatea concertistica, Gheorghe Zamfir a colaborat la coloane sonore ale mai multor filme, cum ar fi celebrul "Once Upon A Time in America", al regizorului Sergio Leone, dar si "Karate Kid" sau "The Tall Blonde Man with One Black Shoe".

De asemenea, pe coloana sonora a filmului "Kill Bill", semnat de Quentin Tarantino, Gheorghe Zamfir este prezent cu "The Lonely Shepherd".



Gheorghe Zamfir se manifesta si ca artist in domeniul literar si al artelor plastice, publicand versuri, eseuri si o carte autobiografica, si expunand picturi proprii in tara si in strainatate. Mai multe amanunte pe site-ul oficial al artistului.